Приєднатись до команди Флаг футбол (дівчата)

Я раджу не будувати собі перепон, так як якщо захотіти, можна знайти час на все. Потрібне лише бажання. Поки молоді – займайтесь собою, самовдосконалюйтесь, живіть для себе! В зрілому віці у вас такої можливості уже не буде.

Що спонукало тебе почати займатись флаг-футболом та спортом в цілому?
Спортом я почала цікавитись з самого дитинства. З часом перепробувала безліч видів спорту (баскетбол, волейбол, футбол), але на жодному з тренувань не затримувалась більше місяця. На деякі не вистачало часу, до іншого ж зникала зацікавленість.
Проте, трішки менше року я побачила оголошення про набір до жіночої команди з флаг-футболу, це дуже зацікавило мене, адже раніше не чула про такий вид спорту. Так і почала тренуватись.

Яку позицію в команді займаєш? Чому саме?
В команді я займаю позицію квотербека (QB), капітан команди. Чому саме ця позиція? В принципі, це рішення було прийнято спільно з тренером та всією командою в цілому. Мені подобається складати власні комбінації нападу та вдало застосовувати їх в грі.

Чи важко тобі даються тренування? Є якісь улюблені вправи? Чому саме вони?
Перших пару місяців тренувань були доволі важкими. Проте з часом втягуєшся. Вони, звичайно ж, не стають легшими, але ти вже починаєш отримувати певне задоволення, коли стають помітними перші результати. Серед вправ немає улюблених, так як їх безліч, і кожна з них напрямлена на зміцнення здоров’я, всебічний фізичний розвиток, виховання спеціальних рухових здібностей.

Як тобі вдається об’єднувати досить часті тренування з навчанням\особистим життям? Що ти можеш порадити дівчатам та юнакам, які не займаються спортом, прикриваючись браком часу та постійною зайнятістю?
Доволі складне запитання. На початку було дуже важко, так як, наприклад, навчання, особливо для моєї спеціальності , вимагає багато часу. Але з часом навчилась поєднувати. Звісно не скажу, що мені вистачає достатньо часу на друзів, особисте життя, але як кажуть: «Все вимагає жертв». Для такого в мене є вихідні дні, та вільні від тренування дні.
Я раджу не будувати собі перепон, так як якщо захотіти, можна знайти час на все. Потрібне лише бажання. Поки молоді – займайтесь собою, самовдосконалюйтесь, живіть для себе. В зрілому віці в вас не буде такої можливості!

 Флаг-футбол – це командний вид спорту. Що ти можеш сказати про взаємовідносини у своїй команді?
Я з впевненістю можу сказати, що командний дух в нас є! Особисто я переймаюсь успіхами кожної з дівчат, люблю спостерігати за їх прогресом. Та і кожна з нас допомагає одна одній, підтримує – а це найголовніше!

Чи пам’ятаєш ти своє перше тренування? Яким воно було і що найбільше запам’яталось?
Оо так, його я запам’ятаю на все своє життя. Це був перший набір дівчат в команду, тому і тренування жіночої команди було першим. Свої відчуття в той день не передати словами: новий колектив, суворий, як мені тоді здалось, тренер, сильна команда хлопців. Як зараз пам’ятаю, як перший раз в своєму житті взяла в руки м’яч, який так часто показували в американських фільмах. В цілому море емоції та вражень, плюс порвана футболка. ЦЕ було надзвичайно!

0mwSH8ayVQs

 Чи змінилось щось у твоєму житті після початку занять з флаг-футболу? Якщо так, то що саме?
Так, безумовно дуже багато змін. Насамперед в моєму житті з’явився надзвичайно дружній колектив, а саме хлопці з команди американського футболу «Титани» та безпосередньо дівчата з моєї команди «Титаніди». Також мала змогу відвідати минулого року кілька ігор ЧУ з американського футболу, та Чемпіонат України з флаг-футболу серед чоловіків. Ще однією з своїх здобутків вважаю здобуття безцінних знань та тонкощів флаг-  та американського футболу.

Може, ти хотіла б щось змінити в програмі тренувань? І що саме?
В принципі тренування в нас досить продуктивні та ефективні. Проте,  на мою думку, варто ввести більше вправ на реакцію, ривок та різних способів обійти гравця захисту.

 І, наостанок, кілька мотивуючих слів тим дівчатам, які вагаються, приходити на тренування чи ні.
Так, на тренування треба приходити, якщо дійсно зацікавить цей вид спорту! Він незвичайний. Флаг-футбол не схожий на жоден інший вид спорту. Хороший спосіб виділитися на тлі повального захоплення йогою, фітнесом або кроссфітом. Він захоплюючий. Коли доля команди залежить від кожного розіграшу, коли не можна помилятися, коли хід гри змінюється в останню хвилину – це флаг-футбол. Він вимагає зосередження. І роботи з повною віддачою протягом всієї гри. Інакше нічого не вийде. Він логічний. Як шахи. Кожен крок передбачений. Але завжди є винятки. Він доступний всім. Незалежно від віку і статі. Кожен знайде тут своє місце.

waYSAKT4hDU